Tuesday, July 30, 2019

Uhtjärve jooksul võidutsesid taaskord orienteerujad


 24. ümber Uhtjärve jooksul osales erinevatel distantsidel 571 inimest, neist täpselt 200 lõpetas põhidistantsi – ligi 9 km pikkuse ringi ümber järve. Kolm kiiremat olid  Kenny Kivikas, Rauno Jallai ja Martin Himma. Kenny Kivikale oli see juba neljas Uhtjärve jooksu võit, seni oli samaga hakkama saanud vaid Sixten Sild jooksu algusaastatel.  Naistest oli samuti neljandat korda kiirem Annika Rihma, kellele järgnesid Marion Tibar ja Mariel Merlii Pulles.
Nii Kenny Kivikas, Annika Rihma, kui ka Sixten Sild on orienteerujad, mis ütleb päris palju selle kohta, kellele see rada kõige paremini sobib. Võitjate hulgas on olnud ka mitmeid suusatajaid. 
24. Uhtjärve jooks toimus taas koostöös Võrumaa Spordiliidu, Urvaste Külade Seltsi , Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi, Urvaste valla noorte ja kogu kogukonnaga.
Kindlasti ei oleks Uhtjärve jooks sellisel kujul võimalik ilma lahkete maaomaniketa - Nõiariik, Neeve talu, Kööri talu, Luule Puusepp, Urvaste kogudus, Märt Kuuse pärijad, Rita Proos, perekonnad Umbleja, Soonvald ja Ventsel, Jooksu maaüksuse omanik IRI Investments Estonia, mis kuulub IKEA gruppi.
Rajaniitmise talgutel olid abiks Margus Tammsalu, Kati Velner, Vaike Põldsepp, Veiko Veski, Tanel Puura, Tarvo Treumuth, Kaili Kalle, Krista Puija, Rein Voor, Merle Tombak. Rajamärgistuse lintide paigaldamisel andsid kõrvalpilgu ehk käisid minuga koos raja läbi Mika Keränen ja Ardi Ringvee. 
Võistluspäeval aitasid transpordiga Merle Paat ja Peep Konnula. Rajamärgistuse Võrru tagasi vedas abivallavanem Kurmet Müürsepp. Traktoriga raja niitmise viis läbi Peeter Tarikas. Medalite paelastamisega tegelesid Kadri ja Joosep-Henry Võrel.
Auhinnalauale andsid igasugu toredaid asju toetajad – Tartu Kontsert, Tartu Kontserdikorraldus, Loona talu veski, Compressport, Hauka Laada staadionikontsert, Pühajõe Pruulikoda, Urvaste Külade Selts, Vahtrasalu kohvik Uhtjärve oru kalda peal, Eesti Spordi – ja Olümpiamuuseum, Teater R.A.A.A.M, kirjanikud Mika Keränen ja Contra. Rahaliselt toetasid Antsla Vallavalitsus ja Eesti Kultuurkapital.
Bussisõiduga toetas Uhtjärve jooksu taas Valdur Roots. Vahefiniši võitjate auhinnad pani välja Antsla-Inno. Antsla-Inno vahefinišis, mis oli ühtlasi lühikese maa start, aitas meeleolu luua ja viis sinna helitehnika Kati Velner. Võistluskeskuses Nõiariigis tegutsesid vabatahtlikena Liset Laanaru, Lisett Nurmetalo, Asser Lutsar, Liisu Lääts, Kauri Kelner, Evelin Konsap, Kerttu Kalda, Karolin Kiidron, Kalle Nurk, Krista Puija, Merle Tombak. Nende abi läks vaja auhinnalaua korraldamisel ja auhindade kätteandmisel, finišis veepudelite jagamisel jpt tegevuste juures. Joogipunkti laululava juures pani paika Virve Üprus, vett aitasid Virvel jagada Sandra Salumets, Hannes Vinnal, Vaike Põldsepp, lisaks tuli abijõudu võistluskeskuse vabatahtlike hulgast.  Joogipunktiks vajaliku vedas kohale ehk oli taaskord transpordiminister – Aimar Salumets.
Suur tänu kõigile abilistele! Ja muidugi Nõiariigi perele, kes andis kasutada oma infrastruktuuri võistluskeskuse jaoks.
Järgmisel aastal on küllap Uhtjärve jooksul uued korraldajad, tänan veelkord kõiki abilisi läbi nende kuue aasta, tänu teile see jooks toimus, ja oli hea võimalus kodukogukonnaga rohkem kokku saada ja suhelda. Siiski võttis see minult liiga palju energiat, loodan, et tulevikutegijad saavad hakkama mõistlikuma jõukuluga ja suudavad vastutust paremini jagada. Näen, et see on võimalik ja kindlasti annan kogutud kogemuse neile edasi.

MARGUS KONNULA

No comments: