Monday, July 30, 2018

23. Uhtjärve jooksu kokkuvõte


Erinevatel distantsidel osales seekordsel ümber Uhtjärve jooksul 626 inimest, neist 218 lõpetas põhidistantsi – ligi 9 km pikkuse ringi ümber Uhtjärve. Kolm kiiremat olid tuntud suusatajad Raido Ränkel, Karel Tammjärv ja Andrus Veerpalu. Ränkel on korra varemgi Uhtjärve jooksu võitnud. Naistest oli kolmandat korda kiirem orienteeruja Annika Rihma, kellele järgnesid Stine-Lise Truu ja Marion Tibar.
Pikal distantsi lõpetasid ka Thomas Keller Šveitsist Zürichist ja Ecuadori esindaja Miguel Torres, minidistantsi võitis Emīls Edvards Vegmanis Lätist Jelgavast, kes vahetult enne seda lõpetas 4 km lühijooksu 6. kohal. 1,5 km pikkune minidistants on selle aasta uus nähtus Võrumaa pikamaajooksusarjas ja Uhtjärve jooksul kulges ta põhiliselt mööda Nõiariigi matkarada, aga andis juba mõningast märku suure raja profiilist.
23. Uhtjärve jooks toimus taas koostöös Võrumaa Spordiliidu, Urvaste Külade Seltsi , Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi, Urvaste valla noorte ja kogu kogukonnaga.
Kindlasti ei oleks Uhtjärve jooks sellisel kujul võimalik ilma lahkete maaomaniketa - Nõiariik, Neeve talu, Kööri talu, Luule Puusepp, Urvaste kogudus, Märt Kuuse pärijad, Rita Proos, perekonnad Umbleja, Soonvald ja Ventsel , lisaks avastasin veel ühe maaomaniku, maatükk, mis veel mõned aastad tagasi kuulus riigile, kannab praegu nime Jooksu ja omanik on IRI Investments Estonia, mis kuulub IKEA gruppi.
Rajaniitmise talgutel olid abiks Arvi Asi, Kaire Uiboleht, Fred Needo, Anu Rebane, Andreas Kalkun, Hannes Vinnal. Talgulisi toitlustas Airi Hallik-Konnula. Airi aitas transpordiga ka võistluspäeval. Rajamärgistuse Võrru tagasi vedamisel aitas abivallavanem Kurmet Müürsepp. Traktoriga raja niitmise viis läbi Peeter Tarikas.
Auhinnalauale andsid igasugu toredaid asju toetajad – Tartu Kontsert, Laste Lõunamaa, Villike teatritalu, Loona talu, Compressport, Hauka Laada staadionikontsert, Pühajõe Pruulikoda, kirjastus Hunt, Urvaste Külade Selts, Vahtrasalu kohvik Uhtjärve oru kalda peal, Eesti Spordi – ja Olümpiamuuseum, Tartu Linnamaraton, Pokumaa, Liikluslinn, Kubija hotell-loodusspaa, Eesti Maanteemuuseum. Bussisõiduga toetas Uhtjärve jooksu taas Valdur Roots. Kroonmäe vahefinišis, mis oli ühtlasi lühikese maa start, aitas meeleolu luua ja viis sinna helitehnika Kati Velner. Vahefiniši võitjate auhinnad pani välja Karmen ja Reiko Kroonmäe pere.
Võistluskeskuses Nõiariigis tegutsesid vabatahtlikena Gerthy-Liisa Hansalu, Liset Laanaru, Marta Marie Kupits, Karoliine Marinitševa, Mari-Liis Oja, Kiira-Aliina Kärgenberg, Mari-Liis Pärna ja Karmen Uiboleht. Nende abi läks vaja auhinnalaua korraldamisel ja auhindade kätteandmisel, finišis veepudelite jagamisel jpt tegevuste juures ja mõned käisid ka joogipunktis abiks. Medalite koorimise ja paelastamisega tegelesid Airi Hallik-Konnula, Kadri Võrel, Hipp Saar, Marta Rattus, Gerda Liisi Kütt.
Lastehoidu korraldamisega toetas Anni-Manni Mängumaa.
Joogipunkti laululava juures pani paika Virve Üprus, vett aitasid Virvel jagada veel tema tütar, väimees ja Sandra Salumets. Joogipunktiks vajaliku vedas kohale ehk oli transpordiminister – Aimar Salumets.
Muidugi ülisuur kiitus Nõiariigi perele, kes andis kasutada oma infrastruktuuri võistluskeskuse jaoks. Rahaliselt toetasid Antsla Vallavalitsus ja Eesti Kultuurkapital.



No comments: