Tuesday, August 1, 2017

Uhtjärve jooks kasvas veelgi suuremaks

22. Uhtjärve jooks läks kenasti korda. Muidugi koostöös Võrumaa Spordiliidu, Urvaste Külade Seltsi, Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi, Urvaste valla noorte ja kogu kogukonnaga. Üksinda seda jooksu küll mitte kuidagi ei korralda.
Kindlasti ei oleks Uhtjärve jooks sellisel kujul võimalik ilma lahkete maaomaniketa - Nõiariik, Neeve talu, Kööri talu, Luule Puusepp, Urvaste kogudus, Märt Kuuse pärijad, Rita Proos, perekonnad Umbleja, Soonvald ja Ventsel. Väga nõudlik ja põnev ja ka kõige pikem rajalõik kulgeb läbi Neeve talu maade, seal tuleb taas eriliselt tunnustada maaomaniku panust raja ettevalmistamisel, ilma milleta oleksime seekord oma väikse talguseltskonnaga vist hätta jäänud.
Rajaniitmise talgutel olid abiks Anu Rebane, Merle Paat ja Kaarel Paat. Talgulisi toitlustas ja tegeles transpordiküsimustega Airi Hallik-Konnula. Airi aitas transpordiga ka võistluspäeval. Herbert Konnula oli abiks rajakilomeetrite mõõtmisel. Rajamärgistuse viis Võrru tagasi abivallavanem Kristjan Vilu
Traktoriga raja niitmise korraldas seekord Üllar Ahi Antsla vallast.
Auhinnalaua koostamisega oli nagu ikka, et auhinnarahad ja karikad tulid Urvaste valla eelarvest Urvaste Külade Seltsi rea pealt, igasugu toredaid asju andsid toetajad – Tartu Kontsert, GMP Clubhotel & Pühajärve Restoran, Laste Lõunamaa, Villike teatritalu, Savivalge, Loona talu, Compressport, Hauka Laada staadionikontsert, Pühajõe Pruulikoda, Post Factum, Urvaste Külade Selts, Vahtrasalu kohvik Uhtjärve oru kalda peal. Bussisõiduga toetas Uhtjärve jooksu taas Valdur Roots. Tartu Kontserdi vahefinišis, mis oli ühtlasi lühikese maa start, aitas meeleolu luua ja viis sinna helitehnika Kati Velner.
Võistluskeskuses Nõiariigis tegutsesid vabatahtlikena Keiti Kahk, Karoliine Marinitševa, Mari-Liis Oja, Liset Laanaru, Kerli Bürkland, Mari-Liis Pärna, Verner Konnula. Nende abi läks vaja võistluskeskuse ettevalmistamisel ja mahavõtmisel, auhinnalaua korraldamisel, finišis veepudelite jagamisel jpt tegevuste juures. Eelnevalt olid Urvaste Valla Noored ja Urvaste Külade Seltsi naised teinud tohutu töö lõpetajamedalite koorimise ja paelastamisega.
Lastehoidu korraldas ja mudilaste jooksu toetas Laste Lõunamaa.
Joogipunkti laululava juures pani paika Virve Üprus, vett aitas Virvel jooksjatele jagada külas olnud pere koosseisus tütar väimehega, nende tütar oma peikaga ja viimase õde oma elukaaslasega, lisaks oli neil abiks ka Liisi Kangro.
Muidugi ülisuur kiitus Nõiariigi perele, kes valmistas ette võistluskeskuse ja küttis võistlejatele sauna.
Veelkord suur aitüma kõigile abilistele ja toetajatele, kuigi kohati oli teid vähe, aga otsustavatel hetkedel saabus ikka päästja.

Olümpiavõitja jäi Uhtjärve jooksul neljandaks
Jooksule andis oma näo kindlasti perekond Veerpalu ja Jaak Mae suusakooli osavõtt, mis väljendus protokollis nii, et sealt võis leida lausa 107 nime, kes tegid Uhtjärvele tiiru peale esmakordselt.
Perekond Veerpalu sees käis ka konkurents jooksu 3. koha peale, kus Andreas võitis oma kuulsat isa Andrust poole minutiga. Andreast edestasid Mart Andresson, kellele see oli esimene võit Võrumaa pikamaajooksusarjas teiste ja kolmandate kohtade kõrvale, ja Taimar Kork. Ka naiste konkurents andis täiesti uue võitja. Kristel Sibulale (Põlva OK Kobras) järgnesid Tatjana Mannima ja Eleri Hirv.
Võitjad Mart Andresson ja Kristel Sibul olid esimestena kohal ka Tartu Kontserdi vahefinišis.
Olümpial käinud sportlastest oli lisaks Andrusele ja Tatjanale rajal veel laskesuusatamise noorte maailmameister Grete Gaim, kellel aga polnud seekord kuhugi kiiret., lõpetas 142. kohaga.
Urvaste valla väledaimaks võib küllap lugeda 59. koha saanud, äsja Kuldre Kooli lõpetanud Tajo Oja.
Kokku oli põhidistantsil 253 lõpetajat, mis on 11 rohkem kui möödunud aastal, seevastu koos lühikese distantsi, kepikõnni ja mudilaste jooksuga oli kasv koguni sajakonna jooksusõbra jagu ehk rekordilised 575 osavõtjat.

Uhtjärvel jooksu põhijooksul on protokollist nüüd läbi käinud 1042 nime. Seega võib lugeda 1000. lõpetajaks, kes Uhtjärve jooksul tulemuse kirja saanud, seekord 173. olnud Ülla Urgand.   
MARGUS KONNULA

Andrus Veerpalu 4. kohaga finišeerimas. Foto Külli Leola

No comments: