Thursday, July 30, 2015

Uhtjärve jooksu suur tänukiri

See on tegelikult uskumatu, kui palju rahvast tuleb ettevalmistusse kaasata, et mõnisada inimest saaks mõnikümmend minutit joosta. Tegelikult saaks igaüks joosta ka täitsa üksinda ja kõrvalise abita, eks ole?
Aga on ka jooksjatel tung oma "laulupidude" järele ja nii need muudkui aga toimuvad. Väiksemates ja suuremates seltskondades.    Uhtjärve jooksu ligi 500 osavõtjat on laulupeoga võrreldes ehk väike hulk, aga Urvaste maastikule jätavad nad kindla jälje. Kes ei usu, võib pärast jooksu metsa vahele vaatama minna.  
No muidugi ei saaks ma sellist vägevat jooksu korraldada ilma Võrumaa Spordiliiduta, see lihtsalt käiks mulle üle jõu. Kindlasti ei oleks Uhtjärve jooks sellisel kujul võimalik ilma lahkete maaomaniketa - Nõiariik, Neeve talu, Luule Puusepp, Urvaste kogudus, Märt Kuuse pärijad, Rita Partsõba, perekonnad Soonvald  ja Ventsel.   
Auhinnalaua koostamisega oli nii, et lisaks auhinnarahadele ja kapiilule, mis tulid Urvaste valla eelarvest Urvaste Külade Seltsi rea pealt, liitus ka rida toetajaid - Urvaste Külade Selts kamadega, Loona talu veski jahude-helvestega,  Uhtjärve Ürgoru Nõiariik, Spordimuuseum,  Compressport,  Hauka Laada staadionikontserdid, Pokumaa, Villike Suveteater, Contra,  Rahva Raamat,  Vahtrasalu kohvik Uhtjärve oru kalda peal, Savivalge (endise Urvaste Põhikooli õpetaja Urve firma), GMP Clubhotel & Pühajärve Restoran, Tartu Linnamaraton. Lastejooksu auhinnad pani välja Antsla Tarbijate Ühistu.
Raja ettevalmistamisel andis suure panuse Toftani saeveski, neilt saime materjali laudtee täiustamiseks. Väikese silla tegi korda Lehar Liibert, märgi herilaste tähistamiseks joonistas Jana Kupits.  Raja niitmiseks traktoriga leidis kõigile tihedal tööajal paar tunnikest Peeter Tarikas. Mitmeti oli raja ettevalmistamisel abiks abivallavanem  Kristjan.  
Hindamatud abikäed osalesid rajaniitmise talgutel: Margarete Merenäkk, Meelis Vaher, Veiko Veski, Herbert Konnula ja Verner Konnula.  Talgulisi toitlustasid Mariina Kõller ja Airi Hallik-Konnula Urvaste Külade Seltsist. Eelnevalt oli rajatähistamisel abiks lisaks Herbertile ja Vernerile ka Kaspar Umbleja.
Võistluspäeval oli mulle autojuhiks Mika Keränen, kes pani ka paar oma raamatut loosiauhinnaks. Bussisõiduga toetas Uhtjärve jooksu Valdur Roots. Vahefinišis, mis oli ühtlasi lühikese maa start, aitas meeleolu luua ja viis sinna helitehnika Aivo Männiste. 
Viimase rajakontrolli tegi Anu Rebane, kes palju kordi ise Uhtjärve jooksul osalenud, aga uue rajaga ei olnud päriselt tuttav, seega sai vaadata pilguga, kas kuskil võib ära eksida.  Anu valvas ka metsas kohta, kus eelmisel aastal paljud ära eksisid. Rajavalvuritena tegutsesid veel Verner Konnula ja Rasmus Paring.   
Stardipaugu põhijooksule andis perekond Kersna koosseisus Liina, Vahur, Kelvin ja nagu nad ise rõhutasid - ka koer Lotta. Auväärne stardipüstol oli teeninud omal ajal ka Vahuri isa, Antsla spordielule alusepanijat Aksel Kersnat. Kasutusel oli seejuures viimane padrun, Eestimaal sellise kaliibri padruneid enam ei liigu. 
Võistluskeskuses Nõiariigis tegutsesid vabatahtlikena Anita Tretjak,  Liis Uibopuu, Helen Laidma, Geidy Malleus, Cerda Männiste, Riinika Kübar ja Aile Nool. Nende abi läks vaja võistluseelsel registreerimisel, auhinnalaua korraldamisel, finišis veepudelite jagamisel jpt tegevuste juures. Aile viis läbi lastehoidu.  
Joogipunkti korraldasid ja jagasid juua Virve Üprus, Liisi  Kangro, Kristi Umbleja, Sandra Salumets, Mario Kangro ja  Argo Kangro.
Ja muidugi Nõiariigi pere, kes valmistas ette võistluskeskuse ja küttis võistlejatele sauna.  Lisaks ehitasid nad all orus valmis laudtee. 
Suur aitüma kõigile abilistele ja toetajatele, teie toel julgen ka järgmisel aastal selle hullu ettevõtmise läbi viia.
20. Uhtjärve jooksul oli osalejaid põhijooksul 292, lühema distantsi, kõndijate ja lastejooksudega kokku 484.  Võitjate nimekirja lisandus Vahur Teppan ja naistest oli teist aastat järjest kiireim Annika Rihma. Tartu Linnamaratoni vahefiniši võitsid Raido Mitt ja Annika Rihma. 

MARGUS KONNULA


No comments: